okt,
donderdag
Gemeente_Ede.jpg

Kindpakket Gemeente Ede

Onderstaande informatie komt van de website van de gemeente Ede. Door hier te klikken kunt u meer lezen over deze regeling.

Kindpakket

Heeft u één of meer schoolgaande kinderen? Dan krijgt u te maken met extra kosten zoals een schoolreisje of de aanschaf van een fiets. Als u een laag inkomen heeft, dan kan het voor u moeilijk zijn deze extra kosten te betalen. Toch wilt u graag dat uw kind aan alle schoolactiviteiten mee kan doen. In sommige gevallen kunt u daarvoor een vergoeding krijgen.

Deze vergoeding is bedoeld voor kindgerelateerde kosten. U kunt deze gebruiken voor de aanschaf van bijvoorbeeld (zomer/winter/sport)kleding, een fiets, een laptop, pc of tablet, schoolspullen, schoolreisje of excursies en andere noodzakelijke uitgaven voor uw kind.

Bedrag

Voor kinderen vanaf 4 jaar die onderwijs op de basisschool volgen, is de tegemoetkoming € 125 per kalenderjaar. Kinderen tot en met 17 jaar die voortgezet onderwijs volgen, kunnen een tegemoetkoming ontvangen van € 150.