Korte typering van de school

De Edese Montessorischool / Montessorischool Veldhuizen is een openbare basisschool. We geven er les volgens het montessori-principe. Onze school heeft twee locaties; één aan het Professor Oudpark in de wijk Rietkampen, één aan de Ridderhof in de wijk Veldhuizen, die ieder gericht zijn op de eigen wijk.
Onze locaties hebben samen ongeveer 250 leerlingen. Er werken op dit moment 17 leerkrachten en een onderwijsassistent.

Om op onze school te mogen werken, is de Montessori opleiding verplicht. Wij staan open voor iedereen die zich thuis denkt te voelen op onze school. We gaan met elkaar om in een sfeer van respect voor ieders opvattingen en leefwijze. Wederzijds vertrouwen tussen kinderen, leerkrachten en ouders vinden we daarvoor een voorwaarde. We erkennen en eerbiedigen de eigenwaarde van het kind, ongeacht zijn vermogen en bekwaamheden. We vergelijken de kinderen niet voortdurend onderling en cijfers worden niet gegeven.

Drie aspecten krijgen in het montessorionderwijs en dus ook op onze school, nadrukkelijk aandacht:

- individueel onderwijs

- sociaal onderwijs