Sigrid Jupijn

Mijn naam is Sigrid Jupijn. In 1997 ben ik op deze school begonnen als lio-stagiaire en vervolgens ben ik nooit meer weggegaan. Ik voelde me als een vis in het water in het montessori-onderwijs! Dus ben ik toen ook meteen de montessori-opleiding gaan volgen en heb ik daarna heel wat jaren in groep 3/4/5 gewerkt. In 2004 heb ik de opleiding Remedial Teaching afgerond en in 2005 ben ik op de MSV een groep 3/4/5 gestart, toen nog met maar elf kinderen…

Sinds 2008 werk ik twee dagen en vanaf die tijd heb ik zowel in de groep gewerkt als remedial teaching gegeven.

In het jaar 2016 heb ik de opleiding tot kindercoach afgerond. Kindercoaching is voor kinderen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Een kindercoach gaat ervan uit dat kinderen weten waar het juiste antwoord op een ‘probleem’ te vinden is, namelijk in hen zelf!
De kern van coaching is altijd: ‘Help mij het zelf te doen!’ Wie zei dat ook alweer…?!

Werken met kinderen is wat mijn werk leuk maakt. Het leukste is om te zien hoe kinderen groeien, zowel cognitief als op sociaal-emotioneel gebied. Vertrouwen en humor is wat bij mij als juf past en waar ik voor sta in werken met kinderen. Dus veiligheid en gezelligheid als basis voor een goede leeromgeving!

Op de dagen dat ik niet werk, zorg ik thuis voor mijn twee kinderen. En als we helemaal niet werken en vakantie hebben, gaan wij graag naar Italië. Daar is het mooi en lekker warm én vooral het eten is daar heerlijk! In mijn eigen vrije tijd luister en kijk ik graag naar musicals of lees ik een goed boek!