school_logo.jpg
prominent_logo.png

Esther Velsink

Mijn naam is Esther Velsink en ik werk sinds 2009 in de onderbouw, op de Edese Montessorischool.

Na de middelbare school, heb ik op het ROC de opleiding voor sociaal pedagogisch werker afgerond. Tijdens deze opleiding heb ik veel stages gelopen, zo ook op de Edese Montessorischool.
Gelijk voelde ik me thuis binnen dit werkveld en op deze school.

Tijdens de stages op de pabo heb ik bewust rondgekeken bij andere scholen en leerstromingen. Toch bleef mijn voorkeur uitgaan naar het montessori onderwijs. Om deze reden heb ik mijn LIO op de Edese Montessorischool in de onderbouw bij Tamara gelopen. Gelijk toen ik afstudeerde mocht ik al langdurig invallen. Ik heb ook nog even (met veel plezier) op de locatie in Veldhuizen gewerkt en uiteindelijk mijn eigen kleuterklasje gekregen in de Rietkampen.

Werken met kinderen verruimt je leven, want elke dag vragen ze bewust en onbewust een optimale begeleiding. Dit geldt zowel op cognitief als op sociaal-emotioneel gebied. Mijn taak als juf is dus niet alleen het geven van lesjes, maar ook hulp bieden wanneer kinderen ergens tegenaan lopen. De ene keer is dit een ruzie en de andere keer is dit een nieuwe cognitieve vaardigheid. Mijn doel is elke dag aansluiten bij de zone van naaste ontwikkeling, wat niets anders betekent dan het kind helpen nieuwe stappen te maken in zijn ontwikkeling. Wanneer kinderen ineens een inzicht krijgen of een vaardigheid onder de knie hebben, brengt mij dat vreugde en geniet ik volop van mijn vak.

Mijn vrije tijd gaat altijd snel voorbij, ik ben altijd wel iets aan het doen. Zo hou ik van schilderen, tekenen, fotograferen, winkelen, koffie drinken en kletsen. En om een beetje tot rust te komen, kijk ik een goede film en zit ik op yoga.

Contactgegevens

Edese Montessorischool / Montessorischool Veldhuizen

Prof. Oudpark 4 / Ridderhof 9

6716 EJ / 6715 EL Ede

EMS 0318-625366 / MSV 0318-637335

s.severijn@proominent.nl / d.ligtenbelt@proominent.nl

Download onze app!

Op dit moment is de app nog niet beschikbaar. Wij houden u op de hoogte.

Google play
App play
Sitemap | Disclamer | Design & realisatie ef2 © Copyright 2015 Stichting Proominent