school_logo.jpg
prominent_logo.png

Verrijkingsgroep

Bij ons op school is er ook aandacht voor kinderen bij wie het leren gemakkelijk gaat, of voor kinderen bij wie er vermoed wordt dat ze onderpresteren. In de groep krijgen deze leerlingen een gecompact (verkort) programma aangeboden dat past bij de onderwijsbehoeften van de leerling. Doordat er gecompact wordt komt er tijd vrij voor een passend verrijkingsprogramma. Dit kan voor elk kind anders zijn.

Naast dit verrijkingsaanbod gaan deze kinderen naar een verrijkingsgroep. In de verrijkingsgroep ontmoeten gelijkgestemden elkaar. Het onderwijs in de verrijkingsgroep is vakoverstijgend. Leren samenwerken, het ontwikkelen van sociale vaardigheden, leren leren, leren onderzoeken, presenteren, creatief denken, zijn doelen waaraan onder andere gewerkt wordt.

De kinderen komen om de week 1,5 uur samen in de verrijkingsgroep. Er wordt gewerkt aan projecten, er wordt overlegd en uitleg gegeven door de leerkracht. De leerkracht heeft vooral een begeleidende rol. Zij stimuleert de leerlingen een stapje te zetten in de zone van de naaste ontwikkeling. Projecten die de afgelopen jaren aan bod zijn gekomen zijn bijvoorbeeld: DNA, Planeten, Programmeren, Gedrag, Dinosaurussen.

De kinderen werken in de eigen groep verder aan de opdrachten die ze in de verrijkingsgroep starten.

De verrijkingsgroep op de EMS wordt begeleid door de specialist (hoog)begaafdheid. Zij heeft een Master SEN opleiding specialist (hoog)begaafdheid gedaan. Op de MSV wordt de verrijkingsgroep begeleid door een leerkracht met een Master SEN Gedragsspecialist. Zij wordt begeleid door de Specialist Begaafdheid.

Contactgegevens

Edese Montessorischool / Montessorischool Veldhuizen

Prof. Oudpark 4 / Ridderhof 9

6716 EJ / 6715 EL Ede

EMS 0318-625366 / MSV 0318-637335

s.severijn@proominent.nl / d.ligtenbelt@proominent.nl

Download onze app!

Op dit moment is de app nog niet beschikbaar. Wij houden u op de hoogte.

Google play
App play
Sitemap | Disclamer | Design & realisatie ef2 © Copyright 2015 Stichting Proominent