school_logo.jpg
prominent_logo.png

Inge Langelaar

Mijn naam is Inge Langelaar. Dit schooljaar ben ik 2 dagen in de week Intern Begeleider en werk ik een dag in de week in groep 1/2.

Als intern begeleider organiseer, coördineer en bewaak ik de leerlingenzorg binnen de school. Samen met mijn collega IB-er en in overleg met de directeur ontwikkelen wij het beleid rond de leerlingenzorg binnen de school.

Om het de extra ondersteuning goed af te stemmen op wat de leerling nodig heeft, heb ik veel contact met ouders en externe organisaties zoals als Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), Samenwerkingsverband Rijn en Gelderse Vallei (SWV)en andere instellingen als orthopedagogen, dyslexiebehandelaars etc.

Ik werk met veel plezier samen met mijn collega’s in het team. Het geeft mij voldoening om leerkrachten te kunnen ondersteunen bij hun hulpvraag, zodat zij hun kinderen een passend onderwijsaanbod kunnen bieden.

De afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd op het gebied van hoogbegaafdheid. Hiervoor heb ik de Master SEN opleiding Specialist Hoogbegaafdheid en later de opleiding tot Specialist Begaafd en Speciaal gedaan. Tijdens deze tweejarige studies heb ik enorm veel kennis opgedaan, waarmee we als school nog meer tegemoet kunnen komen aan de onderwijsbehoeften van alle kinderen en de (hoog)begaafde kinderen in het bijzonder. Op onze school begeleid ik de (hoog)begaafde kinderen in de verrijkingsgroep.

Het werken met kinderen geeft heel veel voldoening. Je ziet ze bloeien en groeien. Als leerkracht kun je veel bij de kinderen bereiken. Binnen het onderwijs is geen dag en geen jaar hetzelfde. Kinderen zijn vrolijk, blij of verdrietig en boos. Het uiterste uit kinderen halen, kijken wat ze kunnen en willen bereiken. Elke dag is er een nieuwe uitdaging. Soms kun je opeens zo trots zijn op een leerling om wat hij heeft gedaan, bereikt, of gemaakt. Een baan als leerkracht verveelt nooit.

Contactgegevens

Edese Montessorischool / Montessorischool Veldhuizen

Prof. Oudpark 4 / Ridderhof 9

6716 EJ / 6715 EL Ede

EMS 0318-625366 / MSV 0318-637335

s.severijn@proominent.nl / d.ligtenbelt@proominent.nl

Download onze app!

Op dit moment is de app nog niet beschikbaar. Wij houden u op de hoogte.

Google play
App play
Sitemap | Disclamer | Design & realisatie ef2 © Copyright 2015 Stichting Proominent