school_logo.jpg
prominent_logo.png

Connie Rijken

Ik ben Connie Rijken, leerkracht en intern begeleider op onze school.

Inmiddels werk ik alweer heel wat jaren met veel enthousiasme in het onderwijs. Ik vind het heerlijk om met kinderen te werken. Iedere dag is weer anders en het blijft een uitdaging om bij ieder kind de juiste snaar te raken en er uit te halen wat er in zit.
Goed onderwijs is voor mij onderwijs waarin het kind met zijn of haar ontwikkeling en eigenheid centraal staat. Een goede school is voor mij dan ook een school met een team dat ‘oog heeft voor kinderen’ en dat zich blijft ontwikkelen om zo optimaal te kunnen inspelen op de onderwijsbehoeften van kinderen. Wat dat betreft voel ik me prima op mijn plek op de Montessorischool.

Ik ben begonnen als onderbouw leerkracht, vroeger kleuterjuf. Inmiddels heb ik door de jaren heen ervaring op kunnen doen in alle groepen en combinatiegroepen binnen het basisonderwijs.

Als intern begeleider organiseer, coordineer en bewaak ik de leerlingzorg binnen de school en werk ik met veel plezier nauw samen met de collega’s binnen het team. Samen met Tamara en Inge, collega intern begeleiders en in overleg met directie ben ik mede verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de kwaliteit op school rond de leerlingenzorg. Dat betekent dat wij voortdurend op zoek zijn naar verbetering van de kwaliteit van het onderwijs aan alle kinderen. Ik denk onder andere mee over het zorgbeleid op school voor kinderen die meer begeleiding nodig hebben of juist extra uitgedaagd moeten worden. Ik zorg dat onderzoeken voor kinderen aangevraagd worden en ondersteun de leerkrachten als ze een hulpvraag hebben over een kind. Ik ben aanspreekpunt voor leerkracht en ouders en probeer zo samen met het kind, de leerkracht en de ouders te komen tot de beste afstemming voor het kind. Daarnaast heb ik veel contacten externe organisaties zoals Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), Samenwerkingverband Rijn en Gelderse Vallei (SWV) en ambulante begeleiders. Al deze contacten zijn nodig om kinderen en gezinnen die dit nodig hebben extra ondersteuning te geven.

Als u een vraag heeft kunt u altijd bij mij binnen lopen. Als u iets over uw kind wilt vertellen of vragen, is in eerste instantie de leerkracht uw contactpersoon en daarna kom ik waar nodig in beeld. U kunt mij bereiken via mail of tijdens mijn werkdagen (maandag en woensdag).

In mijn vrije tijd ben ik regelmatig samen met onze twee honden te vinden in het bos. Verder hou ik van lekker eten, een film kijken, uitgaan, winkelen en op zijn tijd lekker niks doen.

Contactgegevens

Edese Montessorischool / Montessorischool Veldhuizen

Prof. Oudpark 4 / Ridderhof 9

6716 EJ / 6715 EL Ede

EMS 0318-625366 / MSV 0318-637335

s.severijn@proominent.nl / d.ligtenbelt@proominent.nl

Download onze app!

Op dit moment is de app nog niet beschikbaar. Wij houden u op de hoogte.

Google play
App play
Sitemap | Disclamer | Design & realisatie ef2 © Copyright 2015 Stichting Proominent